USM SEDIA HADAPI PENGURANGAN BAJET, TINGKATKAN PRODUKTIVITI, KREATIVITI DAN PENJIMATAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 28 Oktober 2015 - Universiti Sains Malaysia (USM) merancang dan melaksanakan langkah-langkah yang perlu dalam menghadapi pengurangan dalam Bajet 2016 termasuklah melalui langkah-langkah penjimatan merentasi seluruh warganya termasuk pelajar, proses pendidikan yang berterusan, meningkatkan produktiviti dan berusaha menjana pendapatan melalui pelbagai usaha yang bersesuaian.