SENTIASA POSITIF KEMBALIKAN SEMANGAT BEKAS PESAKIT BARAH PAYUDARA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUBANG KERIAN, 27 Oktober 2015 – Rata-rata wanita di seluruh dunia berisiko menghidap penyakit barah payudara yang menjadi pembunuh utama dan merupakan barah yang terbanyak menyerang wanita di Malaysia tanpa mengira usia, misalnya pernah dilaporkan yang pesakit barah payudara termuda dikesan di negeri Kelantan pada tahun 2011 adalah kanak-kanak perempuan berumur 5 tahun.