PEMAKANAN SIHAT MAMPU CEGAH KANSER - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUBANG KERIAN, 27 Oktober 2015 – Banyak penyakit hari ini berpunca daripada penyakit tenat yang berpunca daripada amalan pemakanan yang tidak terkawal malah orang ramai tidak sedar peranan pengambilan makanan yang berkhasiat dan kepentingan senaman untuk memastikan kesihatan yang baik termasuk untuk mengelakkan serangan penyakit kronik seperti kanser, penyakit jantung, diabetik atau kencing manis dan darah tinggi.