KANSER PAYUDARA: RAWAT SEBELUM TERLEWAT - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUBANG KERIAN, 27 Oktober 2015 – Orang ramai terutamanya wanita diseru untuk segera membuat pemeriksaan kesihatan untuk mengelakkan keadaan yang lebih sukar untuk dirawat. Menurut pakat Radiologi yang juga Penyelaras Pusat Sumber Kanser Payudara Hospital USM Dr. Nik Munirah Nik Mahdi dalam ceramah sempena Hari Kesedaran Kanser di sini menyeru dan menasihatkan semua wanita sekiranya mempunyai tanda-tanda benjolan di kawasan payudara, segeralah ke hospital berdekatan untuk membuat pemeriksaan lanjut bak kata pepatah – mencegah lebih baik daripada mengubati.