MNA BANTU JURURAWAT SEDIA BAHAN PENDIDIKAN KESIHATAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUBANG KERIAN, 21 Oktober 2015 - Pendidikan pesakit amat penting dalam pencegahan penyakit dan komplikasi kerana pesakit perlu diberi pendidikan kesihatan awal mengenai penyakit yang dihidapi mahu pun rawatan yang diberi untuk membantu meningkatkan keberkesanan rawatan dan mengelakkan komplikasi akibat ketidak patuhan pada rawatan, terutamanya ketika berada di rumah.