JEREBU: USM TANGGUH KULIAH DI KAMPUS INDUK, KEJURUTERAAN DAN BERTAM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 22 Oktober 2015 - Universiti Sains Malaysia (USM) terus memantau perkembangan tahap jerebu yang semakin meningkat bacaannya sekarang ini. Pendaftar USM, Siti Zubaidah A. Hamid mengatakan, dengan trend yang menunjukkan tahap SANGAT tidak sihat di stesen USM bermula jam 3.00 pagi tadi maka Naib Canselor USM mengambil keputusan untuk membatalkan semua aktiviti LUAR yang berkaitan dengan akademik, aktiviti akademik, penyelidikan dan ko-kurikulum, sukan dan persatuan malah aktiviti-aktiviti lain juga dilarang dibuat sama ada dengan membatalkan atau menangguhkan sehingga dimaklumkan kembali.