BERUBAH ATAU TUNGGU MUSIBAH - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUBANG KERIAN, 25 Oktober 2015 – Negara kita pernah dilanda beberapa musibah atau bencana seperti tsunami beberapa tahun yang lalu, bah kuning pada penghujung tahun 2014 yang melanda Kelantan dan pada tahun ini gempa bumi di Sabah di samping kemarau panjang dan ribut taufan di beberapa kawasan. Yang terbaharu ialah masalah jerebu yang melanda seluruh negara mengakibatkan ribuan sekolah terpaksa ditutup.