Cross sectional study : a five year review of gestational trophoblastic disease in Kuantan General Hospital (Jan 1995 - Dec 1999) - Mohamed Jamli, Mohamad Faiz (2001)
OBJECTIF :Mengkaji epidemologi dan keadaan penyakit, rawatan GTD dan melihat corak penurunan B-hCG penyakit H.M Mengesan faktor yang boleh menambah risiko pembentukan GTT dan H.M..Membandingkan kesan rawatan yang diberi kepada GTT yang diketahui anteseden kandungan (H.M) dan GTT yang tidak diketahui anteseden kandungan. METODOLOGI: Ia adalah kajian Cross-Sectional ke atas 96 pesakit GTD di Hospital Besar Tengku Ampuan Afzan Kuantan, selama 5 tahun (Januari 1995- Disember 1999).