PERTANDINGAN DEBAT MEDAN ASAH BAKAT BAKAL GURU - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 20 Oktober 2015 – Pusat Pengajian Ilmu Pendidikan (PPIP) Universiti Sains Malaysia (USM) menganjurkan Pertandingan Debat Piala Dekan PPIP yang bertujuan membincangkan hal ehwal pendidikan negara selain mengasah bakat kebolehan pelajar berdebat. Dekan PPIP, Profesor Dato’ Dr Abdul Rashid Mohamed berkata, Pertandingan Debat Piala Dekan PPIP ini diharap menjadi platform kepada pelajar dalam mempraktikkan kemahiran berfikir aras tinggi melalui medium perdebatan dan perbincangan.