MENJADI PENDIDIK PERLU BERSIKAP IKHLAS - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 20 Oktober 2015 – Seseorang pendidik perlu ikhlas dalam memainkan peranannya dalam memegang amanah dan menyumbang ilmu kepada anak bangsa. Penerima Anugerah Pendidik Harapan, Pusat Pengajian Ilmu Pendidikan (PPIP) Universiti Sains Malaysia (USM) Dr. Jamalsafri Saibon berkata, tugas seseorang guru sebagai pendidik amat mulia dengan tanggungjawabnya yang berat dan perlu dilaksanakan dengan ikhlas dan sentiasa komited dalam mendidik anak bangsanya.