JEREBU: PBJ DITERUSKAN SECARA INDOOR, PASUKAN DIBENAR TARIK DIRI JIKA BIMBANG KESIHATAN TERJEJAS - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 21 Okt. 2015 - Penganjuran Pesta Bola Jaring Antarabangsa USM-Penang kali ke-25 yang dijadualkan berlangsung pada 23 hingga 25 Oktober ini akan diteruskan namun pertandingan akan dijalankan dalam gelanggang tertutup (indoor). Perkembangan terbaru itu dibuat berikutan keadaan semasa fenomena jerebu di negara ini dan sehingga kini, bacaan indeks pencemaran udara (IPU) di Universiti Sains Malaysia (USM) mencatatkan bacaan 140 dan berada pada paras tidak sihat.