GURU PERLU MENJADI PENDIDIK PERINGKAT GLOBAL - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 20 Oktober 2015 - Para guru di Universiti Sains Malaysia (USM) disaran untuk menjadi pendidik peringkat global atau Global Educator yang boleh ditempatkan di mana sahaja dan boleh mengajar sesiapa sahaja di peringkat antarabangsa. Demikian kata Naib Canselor USM, Profesor Dato' Dr. Omar Osman ketika merasmikan Majlis Sambutan Hari Guru peringkat Pusat Pengajian Ilmu Pendidikan (PPIP) USM 2015 yang bertemakan Guru Membina Ilmu Menyempurnakan Akhlak di sini hari ini.