A prospective randomized control trial comparing vaginal misoprostol againts gemeprost as cervical priming agent in pre-surgical evaluation of missed abortion - Md Noor, Mansor (2001)
OBJEKTIF: Untuk membandingkan keberkesanan, kesan sampingan dan kos efektif diantara vaginal misoprostol dengan gemeprost dalam mengubah dan membuka pangkal rahim sebelum pembedahan cuci untuk keguguran 'n1issed'. BENTUK: Penyelidikan prospektif secara random ( rawak ) TEMP AT: Wad Sakit Puan, Hospital Universiti Sains Malaysia, Kubang Kerian, Kelantan dari 1 hb. Disember 1999 sehingga 30 hb. Jun 2000.