USAHA IPPT USM DIDIK ORANG ASLI TERHADAP PENYAKIT KANSER MULUT - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
GERIK, 17 Oktober 2015 - Masyarakat orang asli yang ada di negara ini perlu diberi lebih maklumat dan ilmu pengetahuan berkenaan penyakit kanser terutamanya kanser mulut kerana berdasarkan pemerhatian yang dibuat kesedaran mereka terhadap penyakit ini sangat kurang walau pun pelbagai kempen dibuat oleh Jabatan Hal Ehwal Orang Asli (JHEOA) dan agensi tertentu untuk meningkatkan taraf hidup dan kesihatan komuniti ini.