PIPPA ADAKAN KURSUS BERSAMA ECC TINGKATKAN KECEKAPAN PENGURUSAN BAKAT - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
LONDON, England 19 Oktober 2015 - Dalam usaha meningkatkan keberkesanan pengurusan sektor awam, para pengurusnya perlu berusaha meningkatkan kemahiran pengurusan bakat di pelbagai peringkat. Hal ini ditegaskan oleh Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi) Universiti Sains Malaysia (USM) Profesor Dato’ Dr. Muhamad Jantan ketika merasmikan kursus “Competencies Know How: The Foundation of Talent Management for Public Sector Employees” yang pertama kali diadakan bersama Pusat Inovasi dan Produktiviti Pentadbiran Awam (PIPPA) dengan kerjasama Educational Competencies Consortium (ECC) England di sini hari ini.