PERPADUAN PENTING DALAM PEMBANGUNAN UMMAH - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 19 Oktober 2015 – Perpaduan penting dalam pembangunan ummah yang perlu diterapkan dalam setiap diri individu seperti mana Rasullullah S.A.W. berjaya membina perpaduan negara Islam walaupun menghadapi pelbagai cabaran yang besar. Demikian kata Yang Dipertua Negeri Pulau Pinang, Tuan Yang Terutama Tun Dato’ Seri Utama (Dr.) Haji Abdul Rahman Abbas ketika merasmikan majlis sambutan Maal Hijrah 1437H peringkat Universiti Sains Malaysia (USM) hari ini.