LESTARIKAN BUDAYA CUCI TANGAN HINDAR PENYAKIT - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 16 Okt. 2015 – Walaupun nampak remeh, amalan mencuci tangan sebenarnya memberi kesan yang sangat besar dalam kehidupan manusia, khususnya kepada kanak-kanak dan pengendali makanan. Pengarah Pusat Sejahtera Universiti Sains Malaysia (USM), Dr. Normala Abdul Wahid berkata, mencuci tangan wajib dipraktikkan dan ia perlu dilakukan dengan teknik yang betul dan praktikal.