KEARIFAN TEMPATAN: INDAHNYA SASTERA SUNTINGAN RAHIMAH A.HAMID MANFAAT BUAT PELAJAR - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
BANDUNG, 16 OKTOBER 2015 - Keunikan Sastera Melayu yang indah dan unik dengan lantunan kata yang memberi seribu satu makna dalam warna warni kehidupan hasil karya suntingan Profesor Madya Dr. Rahimah A.Hamid wajar dimanfaatkan pelajar untuk kajian dan pembelajaran. Dua buah buku hasil suntingan Rahimah bertajuk 'Kearifan Tempatan: Pandainya Melayu Dalam Karya Sastera' dan Kearifan Tempatan: Dari Lisan ke Aksara dan Media' memberi sinar dalam dunia kesasteraan untuk diteruskan kesinambungan buat generasi masa kini dan masa hadapan.