DUTA INDONESIA PUJI PROGRAM PENGANTARABANGSAAN USM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 16 Okt. 2015 – Universiti Sains Malaysia (USM) disifatkan sebagai antara universiti penyelidikan terbaik di negara ini dan sangat progresif dalam merencanakan program pengantarabangsaannya. Demikian kata Duta Besar Republik Indonesia di negara ini, H.E Herman Prayitno yang turut melihat USM sebagai salah satu destinasi pengajian tinggi yang diminati para pelajar serantau, khususnya Indonesia.