KEARIFAN TEMPATAN PERLU PERHATIAN SERIUS SEMUA PIHAK - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
BANDUNG, 14 Oktober 2015 – Kearifan tempatan yang semakin lenyap ditelan arus globalisasi perlu dipandang serius oleh semua pihak supaya khazanah berharga ini tidak lupus untuk diwariskan kepada generasi muda masa kini. Peserta dan juga pembentang kertas kerja Persidangan Antarabangsa Kearifan Tempatan 2015 yang sedang berlangsung di sini, Siti Mastura Md Ishak berkata khazanah ini jangan dipandang remeh kerana kita semua bermula dari unsur budaya ini.