KANSER PAYUDARA : LELAKI LEBIH ALAMI KOMPLIKASI TERUK JIKA TIDAK DIRAWAT SEGERA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
Kubang Kerian 15 Oktober - Golongan lelaki di negara ini diingatkan supaya tidak memandang remeh penyakit kanser payu dara kerana mereka juga berisiko diserang penyakit itu bahkan implikasinya lebih teruk berbanding wanita. Penyelaras Pusat Sumber Kanser Payudara Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Dr. Nik Munirah Nik Mahdi berkata, kanser payudara yang menyerang golongan lelaki adalah lebih berbahaya kerana sel kanser itu lebih agresif berbanding sel kanser yang menyerang golongan wanita.