USM SASAR PEMELIHARAAN DAN PEMULIHARAAN KEARIFAN TEMPATAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
BANDUNG, 14 Oktober 2015 – Pemeliharaan dan pemuliharaan kearifan tempatan yang kini semakin pupus ditelan arus kemodenan menjadi sasaran utama Universiti Sains Malaysia (USM) untuk generasi akan datang melalui kolaborasi dengan pelbagai pihak. Pengerusi/Konvenor Persidangan Antarabangsa Kearifan Tempatan 2015, Profesor Madya Dr. Salasiah Che Lah ketika ditemui berkata, persidangan yang diadakan saban tahun ini bukan sahaja mengumpulkan para cendekiawan malah mencari pendekatan terbaik bagi menyalurkan maklumat kearifan tempatan kepada semua lapisan masyarakat.