SISTEM ‘ADNAN’ BANTU PESAKIT DIALISIS - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUBANG KERIAN, 12 Oktober 2015 – Universiti Sains Malaysia (USM) berjaya mencipta sistem atau rangkaian aplikasi untuk 50,000 pesakit yang menjalani rawatan hemodialisis di Malaysia yang berupaya merekod maklumat pusat dialisis dan data pesakit serta berfungsi secara ‘offline-online’ yang boleh diakses di mana sahaja untuk persediaan jika berlaku bencana seperti banjir.