KSSUSM BANTU PENYUSUAN YANG LEBIH EFEKTIF - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUBANG KERIAN, 12 Oktober 2015 – Kursus Kumpulan Sokongan Penyusuan Susu Ibu, Universiti Sains Malaysia (KSSUSM) yang dianjurkan oleh Sekretariat Laktasi dengan kerjasama Pusat Transformasi Insan, Kampus Kesihatan selama dua hari baru-baru ini berupaya memantapkan ilmu pengetahuan ahli Kumpulan Sokongan Susu Ibu, Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) apatah lagi pada tahun 2014 jumlah kelahiran di sini seramai 8,822 orang dan peningkatan bertambah pada setiap tahun dengan jumlah yang agak besar berbanding ahli kumpulan sedia ada.