IKTIRAF KARYA AGUNG: MGTF ANJUR PAMERAN KENALI AINUL JAMAL - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 13 Oktober 2015 – Lagu “Saat Yang Bahagia” nyanyian pasangan biduan dan biduanita negara, Allahyarham Tan Sri P. Ramlee dan Allahyarhamah Puan Sri Saloma sehingga kini sangat popular, namun tahukah kita siapa penggubahnya? Pencipta lagu berkenaan ialah Datuk Ainul Jamal, satu nama yang cukup sinonim dengan P. Ramlee yang turut berperanan dalam mengarah, menggubah, mengadun dan melibatkan diri secara langsung dengan penciptaan lagu dan pengarahan filem.