The effectiveness of school intervention programs on tobacco use, alcohol and drug use among form two students in four secondary schools in Kota Bharu, Kelantan - Romli, Jaidon (2001)
Untuk mengkaji tahap pengetahuan, sikap. kemahiran dan amalan yang berkaitan dengan penggunaan tembakau (merokok), arak dan dadah dikalangan murid-murid sekolah menengah tingkatan dua di Kota Bharu, Kelantan, dan untuk melihat keberkesanan program intervensi di sekoiah yang menggunakan pelajar sebagai kumpulan penggerak (Briged Kesihatan Sekolah) untuk memnbimbing rakan sebaya.