SAMBUTAN PESTA TANGLUNG USM SEMATKAN NILAI PERPADUAN ANTARA KAUM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 10 Oktober 2015 – Semangat perpaduan terus disemarakkan lagi di Universiti Sains Malaysia (USM) melalui penganjuran sambutan Pesta Tanglung kali ketiga tahun ini. Timbalan Menteri Kesihatan Dato' Seri Dr. Hilmi Haji Yahaya berkata, dengan memahami budaya tradisi pelbagai kaum, perpaduan dalam kalangan masyarakat Malaysia yang berbilang kaum dan berbeza budaya serta kepercayaan dapat dipupuk dan dipelihara.