PELAJAR ANTARABANGSA USM RAIH TEMPAT KETIGA KARNIVAL BAHASA JIWA BANGSA 2015 - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 11 Oktober 2015 – Pelajar dari Republik Rakyat China yang sedang mengikuti pengajian di Pusat Pengajian Bahasa, Literasi dan Terjemahan (PPBLT) Universiti Sains Malaysia (USM) memenangi tempat ketiga Pertandingan Lagu Puisi Pelajar Antarabangsa sempena Bulan Bahasa Kebangsaan 2015 di Stadium Sultan Abdul Halim, Alor Setar Kedah semalam. Li Yong berkata dia gembira diberi peluang menyertai pertandingan ini dan berentap dengan pelajarpelajar antarabangsa dari institusi pendidikan seluruh Malaysia.