KEMPEN KESEDARAN BAHAYA PENYAKIT DIABETES UNTUK ANGGOTA POLIS - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KEPALA BATAS, 7 Oktober 2015 – Diabetes atau kencing manis tergolong dalam sepuluh jenis penyakit yang menjadi pembunuh utama kepada rakyat Malaysia. Kencing manis ialah satu keadaan di mana paras gula dalam darah atau glukosa dalam darah lebih tinggi daripada paras normal, berlaku apabila pankreas gagal merembes dengan secukupnya hormon insulin yang membersihkan lebihan gula daripada darah.