HUSM LANCAR KEMPEN KANSER PAYUDARA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUBANG KERIAN, 11 Oktober 2015 – Dalam usaha meningkatkan kesedaran wanita terhadap penyakit kanser payudara, Hospital USM (HUSM) hari ini melancarkan Kempen Kanser Payudara sempena bulan Oktober yang setiap tahun dipilih sebagai sambutan kesedaran penyakit tersebut yang bertemakan ‘Kesan Sebelum Kesal’. Kanser payudara masih menjadi pembunuh utama wanita di dunia yang dengan kemajuan teknologi boleh dirawat 100 peratus sekiranya pesakit mendapatkan rawatan pada peringkat awal.