A one - year cross-sectional observation study of the acute management of adult mild head injury in the Emergency Department Hospital Universiti Sains Malaysia - Chan, Hiang Chuan (2001)
Kecederaan Ringan Otak (MHI) merupakan salah satu presentasi yang agak biasa kepada Jabatan Kecemasan. Kebanyakan pesakit dengan MHI akan sembuh dengan sepenuhnya. Akan tetapi, sebifangan kecil pesakit yang mengalami pembekuan darah dalam otak , akan menjadi lebih serius jika tidak dikenalpasti pada awal. Bagi mereka dengan kecederaan otak yang telah menjadi serius, kesudahan dari segi neurologi adalah kurang memuaskan.