PELAJAR DIMINTA KURANGKAN AKTIVITI LUAR ELAK JEREBU - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 4 September 2015 - Pelajar Universiti Sains Malaysia (USM) diminta supaya mengurangkan aktiviti fizikal luar bagi mengelak pencemaran udara akibat jerebu yang semakin membimbangkan. Pihak universiti menyarankan semua pelajar di ketiga-tiga kampus terutamanya di Pulau Pinang sentiasa berada di dalam bangunan atau di bilik atau sekiranya terpaksa berada di luar, dinasihatkan supaya menggunakan penutup hidung dan mulut (mask).