LARIAN AMAL BEBAS TEMBAKAU DAPAT SAMBUTAN WARGA USM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 4 Oktober 2015 - Demi memperkasakan kempen USM sebagai kampus bebas tembakau pertama di Malaysia, Program Rancangan Khidmat Masyarakat (RKM) bersama-sama MySihat USM menganjurkan Larian Amal Bebas Tembakau (LABT) pagi Sabtu lalu. Larian yang bertemakan "Stand Out. Speak Out. Seize Out" ini bermaksud persekitaran yang bebas daripada puntung dan asap rokok serta bebas juga daripada sebarang bentuk pengiklanan, promosi, penajaan, penjualan dan penggunaan semua jenis produk berunsurkan tembakau.