JEREBU: USM TERUS BERJAGA-JAGA DAN BUKA BILIK GERAKAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 4 Oktober 2015 - Memandangkan keadaan jerebu yang makin buruk, Universiti Sains Malaysia (USM) menasihatkan para pelajar dan warga lainnya untuk tidak mengadakan aktiviti luar di semua kampusnya di Pulau Pinang, Bertam, Nibong Tebal dan Kubang Kerian Kelantan. "USM telah pun menggerakkan Bilik Gerakan Jerebu sejak beberapa minggu lalu di Pusat Sejahtera USM Pulau Pinang dan meminta agar usaha yang sama digerakkan segera di Kampus Kejuruteraan dan Bertam manakala Kampus Kesihatan apabila keadaan memerlukan," kata Naib Canselor Profesor Dato' Dr. Omar Osman.