FORUM KUPAS PENCAPAIAN NEGARA DALAM BIDANG EKONOMI MENJELANG TAHUN 2020 - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 3 Oktober 2015 – Ekonomi berpendapatan tinggi menjelang tahun 2020 merupakan antara perkara penting yang ingin dicapai oleh Malaysia selaras dengan agenda Wawasan 2020 yang dihasratkan oleh kerajaan. Menurut Naib Canselor Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) Prof. Datuk Dr. Noor Azlan Ghazali, pertumbuhan ekonomi negara perlu diukur dengan melihat secara terperinci perancangan pelan hala tuju Program Transformasi Kerajaan (GTP) serta rangka kerja dalam Bidang Ekonomi Utama Negara (NKEA) dan mengurangkan peranan kerajaan dalam perniagaan (SRI) yang akan menjurus kepada matlamat Program Transformasi Ekonomi (ETP) Malaysia.