KERJASAMA ANTARA INSTITUSI PENDIDIKAN PERLU UNTUK KECEMERLANGAN MASA HADAPAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 2 Oktober 2015 - Semangat kerjasama perlu diterapkan dalam kalangan institusi pendidikan seluruh pelusuk dunia demi kelangsungan kemajuan dan juga perkembangan selaras dengan agenda institusi masing-masing dalam memartabatkan lagi bidang pendidikan ke tahap yang dapat dibanggakan. Menurut Konsul Kehormat Republik Perancis di Pulau Pinang, Teoh Seng Aun ketika menyampaikan pembentangan sesi pertama Program USM 2nd Ambassadors Summit 2015 baru-baru ini, kerjasama yang mapan diperlukan oleh institusi pendidikan bagi mengekalkan daya saing antara institusi dan juga kecemerlangan sesebuah institusi tersebut.