KEPIMPINAN BERASASKAN KEBERHASILAN LAHIRKAN PEMIMPIN YANG EFEKTIF - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 2 Oktober 2015 – Kepimpinan yang berasaskan kepada keberhasilan adalah satu elemen yang perlu diterapkan dalam kalangan setiap pemimpin Majlis Perwakilan Pelajar Universiti Sains Malaysia (MPPUSM). Mereka perlu membentuk karakternya yang tersendiri dengan keupayaan menggerakkan komitmen mahasiswa yang lain untuk bertindak selain menetapkan hala tuju yang tepat dalam organisasinya.Timbalan Naib Canselor Bahagian Hal Ehwal Pelajar dan Alumni (HEPA) USM, Profesor Dato’ Dr Adnan Hussein berkata demikian ketika memberi amanatnya dalam Majlis Penyerahan Watikah dan Lafaz Ikrar MPPUSM sidang 2015/2016.