PENDIDIKAN TINGGI KUKUHKAN HUBUNGAN USM – IPT PAKISTAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 21 September 2015 – Tamadun dan warisan negara Pakistan yang berusia lebih daripada 4,000 tahun dan budaya yang terus berakar umbi ini sangat memberi kesan kepada bidang pendidikan dan teknologi sebagai antara kebanggaan negara Pakistan. Konsul Jeneral Kehormat Pakistan di Pulau Pinang, Dato’ Haji Abdul Rafique Abdul Karim ketika bercakap dalam USM 2nd Ambassadors Summit 2015 baru-baru ini menjelaskan pada masa ini, Pakistan akan terus menghantar pelajarnya ke Malaysia untuk menyambung pengajian dalam pelbagai bidang sebagai satu usaha mengeratkan lagi hubungan dua hala di antara kedua negara Islam ini.