APEX SCHOLAR SASAR LAHIR SISWAZAH BERKUALITI DUNIA, BERJATI DIRI DALAM MEMBANGUN NEGARA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 26 September 2015 – Universiti Sains Malaysia (USM) terus berusaha memperkasa bakat masa hadapan dalam melahirkan siswazah berjiwa global dan diterima di pasaran antarabangsa dalam meningkatkan kebolehpasaran bertaraf dunia melalui Program ‘APEX Scholar’ hasil kolaborasi Bahagian Hal-Ehwal Pembangunan Pelajar dan Alumni (HEPA) dengan Pusat Kecemerlangan Akademik & Penasihatan dan Pembangunan Pelajar (CDAE).