PENERIMA AAN BERAZAM TERUS CEMERLANG - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PUTRAJAYA, 22 September 2015- Para penerima Anugerah Akademik Negara (ANN) ke-9 yang dirai dalam majlis gilang gemilang dan disempurnakan oleh Menteri Pendidikan Tinggi, Dato' Seri Idris Jusoh malam tadi berazam untuk terus cemerlang dalam pendidikan tinggi negara. Universiti Sains Malaysia (USM) menerima empat anugerah termasuk anugerah utama iaitu Anugerah Tokoh Akademik Negara yang diberikan kepada mantan Dekan Pusat Pengajian Sains Kimia dan menerima Profesor Emeritus USM pada Ogos 2007, Profesor Emeritus Tan Sri Datuk Dr. Augustine Ong Soon Hock.