LEBIH RAMAI PAKAR OFTALMOLOGI DIPERLUKAN UNTUK MEMENUHI KEPERLUAN MASYARAKAT - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
KUBANG KERIAN, 20 September 2015 – Kebanyakan rakyat Malaysia mengalami masalah penglihatan berpunca daripada katarak atau selaput mata, glaukoma, penyakit kencing manis dan juga faktor usia. Walau bagaimanapun, katarak atau masalah selaput mata boleh menjadi punca utama seseorang individu kehilangan penglihatan.