KOLABORASI TEKNOLOGI DAN INOVASI AGENDA MASA HADAPAN HUBUNGAN DENGAN REPUBLIK CZECH DENGAN USM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 19 September 2015 - Kejayaan dalam pelbagai bidang antaranya sains perubatan, fizik, sains komputer dan teknologi nano sejak lebih sedekad lalu banyak memberi kesan kepada industri dan teknologi pelbagai negara. Timbalan Ketua Misi dari Pejabat Kedutaan Republik Czech di Malaysia, David Jarkulic ketika menyampaikan pembentangan dalam program USM 2nd Ambassadors Summit 2015 di Universiti Sains Malaysia (USM) baru-baru ini mewakili Duta Republik Czech ke Malaysia H.E. Rudolf Hykl menekankan kepada hal ini.