USM AKAN TAWAR PROGRAM SAINS WARISAN PERINGKAT ANTARABANGSA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 18 September 2015 - Universiti Sains Malaysia (USM) dijangka menawarkan program Ijazah Sarjana Muda dalam Sains Warisan yang menggabungkan disiplin seni dan pelbagai disiplin sains mulai sidang akademik 2016/2017. Menurut Naib Canselor USM, Profesor Dato' Dr Omar Osman pada ketika ini USM telah menawarkan program minor dalam Sains Warisan yang merangkumi beberapa subjek seperti arkeologi, kajihayat, seni dan juga sastera.