TINGKATKAN KOLABORASI BERSAMA INSTITUSI PENDIDIKAN NIGERIA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 15 September 2015 – Penekanan kepada keperluan perkongsian pengetahuan dan kepakaran di peringkat global dan kerjasama antara institusi pendidikan dan institusi rakan kongsi dari pelbagai negara perlu diwujudkan bagi memastikan kelangsungan masa hadapan yang lebih baik. Demikian permintaan Kaunselor Bahagian Kebajikan Pendidikan dan Pelajar dari Nigeria, Adeniyi Oyemade yang mewakili Pemangku Pesuruhjaya Tinggi Nigeria, Janet Bessong Odeka ketika menyampaikan ucapan sempena persidangan USM 2nd Ambassadors Summit 2015 baru-baru ini di Dewan Budaya USM.