GEMBLENG KERJASAMA PENDIDIKAN DAN PENYELIDIKAN DUA NEGARA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 16 September 2015 – Keperluan untuk saintis, para cendekiawan dan golongan profesional dalam pelbagai bidang amat ditagih untuk memastikan pembangunan yang mapan dari aspek pendidikan, penyelidikan dan lain-lain yang berkaitan. Demikian intipati ucapan yang disampaikan oleh Attache' Pendidikan dari Kedutaan Indonesia di Malaysia, Profesor Ir. Dr. Ari Purbayanto ketika Program USM 2nd Ambassadors Summit 2015 barubaru ini di Dewan Budaya USM.