USM JALIN KERJASAMA AKADEMIK, PENYELIDIKAN DAN LIBATSAMA KOMUNITI DENGAN UNIVERSITAS JEMBER - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
JEMBER, SURABAYA (INDONESIA), 8 September 2015 – Universiti Sains Malaysia (USM) menandatangani Memòrandum Kerjasama (MoA) dengan Universitas Jember di sini untuk mengukuhkan kerjasama akademik serta penyelidikan dalam bidang Pembangunan Sains Islam serta penganjuran konferens di samping mengadakan libatsama komuniti dan pertukaran pensyarah pada masa hadapan.