NC USM CADANG BINA METODOLOGI KAJIAN ISLAMI – TURUT PERKUKUH HUBUNGAN DENGAN UNIVERSITI INDONESIA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
JEMBER, INDONESIA, 9 September 2015 – Naib Canselor Universiti Sains Malaysia (USM) Profesor Dato’ Dr. Omar Osman hari ini menggesa agar satu metodologi penelitian Islami perlu dibina segera untuk keluar daripada menggunakan metodologi biasa yang tidak mengambil kira kepentingan agama terutamanya dalam konteks umat Islam.