KOLABORASI CEMACS DENGAN PELBAGAI AGENSI PERKASA PENYELIDIKAN DAN PEMINDAHAN TEKNOLOGI - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 9 September 2015 – Universiti Sains Malaysia (USM) mengadakan pelbagai kolaborasi dengan pusat penyelidikan dan ahli akademik terkemuka dunia mampu memperkasakan bidang biodiversiti melalui kerjasama penyelidikan dan pemindahan teknologi. Pengarah Pusat Kajian Samudera dan Pantai (CEMACS) USM, Profesor Madya Dr. Shahrul Anuar Mohd Sah yang juga Pengerusi ‘4 International Workshop on Tropical Biodiversity and Conservation 2015’ berkata, pihaknya sentiasa berusaha untuk meningkatkan kolaborasi yang ada melalui bengkel seperti ini yang merupakan sebahagian daripada projek lima tahun hasil Memorandum Perjanjian (MoA) yang ditandatangani kira-kira tiga tahun lalu.