HARGAI PELUANG BERADA DI DESASISWA SEBAIK MUNGKIN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
Pengalaman belajar di kampus universiti terutamanya di desasiswa perlu dimanfaatkan sebaik mungkin oleh mahasiswa dalam memupuk nilai kebersamaan selain menyemai perasaan sayangkan desasiswa dan universiti. Demikian kata Pengarah (Pembangunan Pelajar) Hal Ehwal Pelajar dan Alumni (HEPA) Universiti Sains Malaysia, Dr. Nazaruddin Zainon, 46, yang juga Pensyarah Kanan dan Pakar Sejarah Indonesia-Asia Tenggara serta Proto-Sejarah dalam satu sesi temubual sempena Program Siswa Lestari (PSL) Sidang Akademik 2015/2016, “Walkrobik Kampus” dan Konvoi Berbasikal VIP di sini.