TUJUH PENYELIDIK USM DIIKTIRAF DALAM MALAYSIA'S RISING STAR AWARD - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
LANGKAWI, KEDAH, 3 September 2015 - Kecemerlangan para penyelidik dari Universiti Sains Malaysia (USM) terus diiktiraf apabila seramai 7 orang menerima 'Malaysia's Rising Star Award' atas kejayaan menerbitkan artikel dalam jurnal penyelidikan dunia yang paling banyak dirujuk oleh penyelidik lain. Mereka yang dinobatkan anugerah ini ialah Datuk Profesor Dr. Abdul Khalil H. P. Shawkataly dan Profesor Dr. Abd. Karim Alias dari Pusat Pengajian Teknologi Industri; Profesor Dr. Abdul Latif Ahmad, Profesor Dr. Abdul Rahman Mohamed, Profesor Madya Dr. Mohd Roslee Othman masing-masing dari Pusat Pengajian Kejuruteraan Kimia; Profesor Dr. Hazizan Md Akil dari Pusat Pengajian Kejuruteraan Bahan dan Sumber Mineral serta Profesor Madya Dr. Wan Saime Wan Ngah dari Pusat Pengajian Sains Kimia.